Onze school heeft kunst- en cultuuronderwijs hoog in het vaandel. Samen met onze ICC’r (Interne Cultuur Coördinator) zorgen wij dat alle kinderen, van groep 1 t/m groep 8, tijdens hun basisschoolperiode kennis maken met een breed aanbod van cultuur en erfgoed.

Een aantal jaren geleden hebben wij deze verbreding van ons onderwijs in gang gezet. Vanaf 2017 zijn wij een ‘Cultuur Met Kwaliteit’-school (C.M.K-school). Dit houdt in dat wij samen met onze culturele partners het onderwijsaanbod verrijken.

Samen met het CKC & partners, de bibliotheek van Zoetermeer, het Stadstheater, Cultuurpodium de Boerderij en Kunstenaarscollectief Franx bieden wij een zeer divers programma middels het Kunstmenu van Zoetermeer. In samenwerking met het Cultuurmenu van Den Haag gaan de kinderen met de bus naar diverse musea in Den Haag.

In onze wereldoriëntatie vakken maken we ook de verbinding naar ons culture erfgoed.

De kinderen van groep 1 t/m 8 worden wekelijks tijdens de creatieve vakken uitgedaagd om te participeren in verschillende vormen van cultuureducatie, zoals beeldende kunst, muziek, drama, dans, literatuur en erfgoed.

Daarnaast bieden wij tijdens onze talentweken de kinderen de mogelijkheid om zich in een zelfgekozen kunstdiscipline te verdiepen.

Wij hebben sinds 2019 de bibliotheek in onze school, zodat het nog laagdrempeliger is voor de kinderen om boeken te lenen.

Onze groep 6 brengt al jaren een bezoek aan het Archeon in Alphen aan de Rijn. Wij vinden dat dit bezoek een hele waardevolle aanvulling is op ons geschiedenis- en erfgoed-onderwijs.

Door dit brede aanbod hopen wij de kinderen te enthousiasmeren, te stimuleren en te inspireren tot het ontwikkelen van hun interesses en talenten op het gebied van kunst en cultuur.

Snel naar